Cafetaria 't Hout

Ambachtelijk verse friet !!

Over ons: 

 

 

 

_MS_3175
_MS_3175

Wilco van Seccelen heeft samen met zijn vrouw Chantal Cafetaria 't Hout in Helmond overgenomen. Van Seccelen was tot voor kort bedrijfsleider bij Restaria Helden en heeft de formule helpen opzetten. Hij groeide op in een cafetariafamilie en heeft veel ervaring in de horecabranche. Van Seccelen heeft op maandag 16 december 2019 de sleutel gekregen van Cafetaria ’t Hout en is op donderdag 19 december om 16.00 uur opengegaan. De cafetaria bestaat al meer dan 40 jaar en is in 2011 geheel vernieuwd onder de toenmalige eigenaar Ton Romonesco. De afgelopen anderhalf jaar is de zaak in handen geweest van mevrouw Han Jing Li.

Restaria Helden

Tot voor kort was Wilco van Seccelen werkzaam bij Restaria Helden. Hij heeft de formule mede vormgegeven en ging vervolgens in 2017 bij de vestiging in Helden als bedrijfsleider aan de slag. ‘Restaria is een geweldig mooi bedrijf, maar ik was op zoek naar iets voor mezelf’, zegt Van Seccelen.

Ambachtelijke snacks en friet

Zelf snacks maken is een passie van hem; bami- en nasiballen, huisgemaakt stoofvlees, satésaus en gehaktballen uit de jus. ‘Zo heeft mijn vader het ook altijd gedaan. Bij Restaria Helden lukt zoiets niet, daar is het een te groot bedrijf voor. Ik heb nu een leuke cafetaria met 25 zitplaatsen, in een woonwijk net buiten het centrum. Ik draai overdag mis-en-place en ga vanaf 16.00 uur open. Ik kan mijn passie uitleven, dat is zo’n heerlijk gevoel’. van Seccelen snijdt ook zelf de aardappelen voor de verse friet. ‘Dat is wel wat meer werk, maar je krijgt er ook iets voor terug. Je proeft toch het verschil met aardappels die gesneden binnenkomen. Ik vind het nóg lekkerder’.

 Frietje Topa is groot succes

Dé hit van Cafetaria ’t Hout is Frietje Topa, tien jaar geleden uitgevonden door Ton Romonesco. ‘Dat is friet met tzatzikisaus, verse kipkebab van het spit, ui en chillisaus. Ton heeft mij precies uitgelegd hoe ik het moet maken, ik wil het natuurlijk wel goed doen’. Want mensen staan in de rij voor Frietje Topa, bij iedere bestelling zit er wel één. Vanaf het moment dat we open waren, loopt het als een trein. Het is belangrijk dat ik alles op voorraad heb, want ze gaan als warme broodjes over de toonbank’, zegt een trotse eigenaar.


Opgegroeid in familiebedrijf

Van Seccelen is opgegroeid in een familiebedrijf. Zijn vader en oom begonnen met ’t Stationneke in Deurne, en later ook in Helmond en Asten. Wilco liep vanaf zijn twaalfde rond in het bedrijf, en heeft de vestiging in Asten als bedrijfsleider gerund van 1995 tot 2015.

_MS_3050
_MS_3050

Wilco van Seccelen met Frietje Topa.Wij hopen u snel te mogen begroeten bij ons !!

 


 

 

 

 

 

 


 


 


 


 


 

E-mailen
Bellen
Map
Instagram